Vepřové kari Panaeng

Géng Panéng – แกงพแนง

Vepřové kari Panaeng se zeleninou

Suroviny

  • 400 g vepřového masa na kousky
  • 2 polévkové lžíce panaeng kari pasty
  • 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • 150 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce palmového cukru
  • 2 polévkové lžíce rybí omáčky
  • 10 listů bazalky
  • 1 červené chilli (nakrájené)
  • 3 listy kafrové limetky (Citrus Hystrix) nebo bergamotu

Originální koření z Thajska na Phanéng Mů zakoupíte zde.

Příprava

  1. Rozehřejte olej na pánvi Wok a opražte kari pastu po dobu 1 minuty, přidejte kokosové mléko a přiveďte k varu.
  2. Přidejte vepřové maso a koření (bazalku, chilli, bergamot) s palmovým cukrem a rybí omáčkou a zamíchejte.
  3. Podle chuti můžete přidat i velký hrášek a rajče na plátky, případně kousek okurky na kolečka.
  4. Podávejte s vařenou rýží. Jídlo můžete klidně připravit i z hovězího či kuřecího masa.

.

Vepřové kari Panaeng
Vepřové kari Panaeng

Odkazy:

wendi – autor a průvodce Thajskem i Kambodžou