Tom Khá Kaj
Tom Khá Kaj – ต้มข่าไก่
Polévka z kokosového mléka s kuřecím masem.
Suroviny
- 2 hrnky kokosového mléka
- 1 hrnek kuřecího vývaru
- 2-3 středně velkých kusů čerstvého Thajského zázvoru (Galangal), oloupaných a nakrájených na plátky
- 3 kuřecí prsní řízky, nakrájet
- 1-2 malé chilli, jemně nakrájet
- 1 polévková lžíce rybí omáčky
- 1 čajová lžička cukru
- 1/2 hrnku čerstvých listů koriandru
- 5 listů koriandru na ozdobu
Příprava
- Na pánev nalijte kokosové mléko, kuřecí vývar a přidejte Thajský zázvor.
- Přiveďte k varu a ponechte vřít na nízkou teplotu po dobu 8-mi minut, občas zamíchejte.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a chilli a nechte vřít po dobu dalších 6-ti minut. Směs dobře promíchejte a vařte dokud není maso zcela hotové.
- Dochuťte rybí omáčkou a cukrem. Před servírováním přidejte do směsi koriandr a navrch dozdobte zbývajícími listy koriandru.
- Podávejte s rýží.
Odkazy: