Tom Khá Kaj

Tom Khá Kaj – ต้มข่าไก่

Polévka z kokosového mléka s kuřecím masem.

Suroviny

  • 2 hrnky kokosového mléka
  • 1 hrnek kuřecího vývaru
  • 2-3 středně velkých kusů čerstvého Thajského zázvoru (Galangal), oloupaných a nakrájených na plátky
  • 3 kuřecí prsní řízky, nakrájet
  • 1-2 malé chilli, jemně nakrájet
  • 1 polévková lžíce rybí omáčky
  • 1 čajová lžička cukru
  • 1/2 hrnku čerstvých listů koriandru
  • 5 listů koriandru na ozdobu

Originální koření z Thajska pro přípravu polévky Tom Khá Kaj zakoupíte zde.

Thajský zázvor Galangal

Příprava

  1. Na pánev nalijte kokosové mléko, kuřecí vývar a přidejte Thajský zázvor.
  2. Přiveďte k varu a ponechte vřít na nízkou teplotu po dobu 8-mi minut, občas zamíchejte.
  3. Přidejte nakrájené kuřecí maso a chilli a nechte vřít po dobu dalších 6-ti minut.  Směs dobře promíchejte a vařte dokud není maso zcela hotové.
  4. Dochuťte rybí omáčkou a cukrem. Před servírováním přidejte do směsi koriandr a navrch dozdobte zbývajícími listy koriandru.
  5. Podávejte s rýží.

Tom Ka Kaj

Originální koření z Thajska pro přípravu polévky Tom Khá Kaj zakoupíte zde.

Odkazy:

wendi – autor a průvodce Thajskem i Kambodžou