V misce smíchejte vodu (nejlépe vychlazenou z lednice), vejce, kondenzované mléko, cukr a sůl a dobře promíchejte. Odložte stranou.
Do větší mísy nasypte mouku a uprostřed udělejte kráter. Do něj nalijte připravenou směs a dobře promíchejte.
Přidejte rozpuštěné máslo. Směs hněťte dokud není mísa zcela čistá a nemáte hotovou hezkou kouli těsta.
Pozor!!! Je potřeba těsto dělat ručně bez mixéru či hnětače, jinak nebude tak dobré.
Těsto potřete rostlinným olejem a nechte po dobu 60-ti minut uležet.
Těsto zpracujte (ručně), aby v něm nebyly žádné bubliny a udělejte z něj kuličky zhruba o velikosti golfového míčku, které opět potřete rostlinným olejem.
Pak již můžete postupovat jako jste to viděli na Thajské ulici kuličku rukou popř. válečkem rozplácněte a rozpracujte do tenkého čtverce.
Tenké těsto potřete ještě olejem a dejte na rozpálenou plotnu, na které jste předtím dali lžíci másla. Navrch těsta ještě přidejte trochu másla a počkejte až z těsta vznikne ta známá palačinka Roti. Trvá to cca 1 – 2 minuty. Pro jemnější chuť na těsto na plotně můžete dát jedno vejce, které po těstě rozetřete.
Na vzniklou palačinku pak přidejte ovoce nebo rozinky nebo jen kondenzované mléko, dochucení je pak již jen na vás.Tento recept je originální Thajský recept, podle kterého palačinky Roti dělají samotní prodavači palačinek v Thajských ulicích.