Phad Thaj Kung – ผัดไทกุ้ง
Opečené rýžové nudle s krevetami
Suroviny
- 12 krevet
- 90 g sušených rýžových nudlí (3 – 5 mm)
- 50 g čerstvých výhonků zelených fazolí popř. soji
- 2 polévkové lžíce nakrájené (2 cm) zelené cibule
- 6 polévkových lžic rybí omáčky
- 6 polévkových lžic ústřicové omáčky
- 3 čajové lžičky octa
- 2 polévkové lžíce cukru
- 2 polévkové lžíce konzervovaného tuřínu
- 2 polévkové lžíce drcených oříšků
- 2 polévkové lžíce papriky
- 2 vejce
- 1/2 limetky nebo citrónu
Originální omáčku z Thajska pro přípravu Pad Thaj zakoupíte zde.
Příprava
- Namočte rýžové nudle na cca 30 minut do vlažné vody (pokojová teplota).
- Nahřejte pánev Wok a přidejte trošku oleje. Přidejte krevety, které ogrilujte na 90 sekund. Přidejte vejce. Ještě před tím, než jsou vejce zcela hotová, přidejte nudle, cukr, oříšky, tuřín a papriku. A smažte na pánvi dokud není směs dobře promíchána a nudle měkké.
- Dochuťte rybí omáčkou, ústřicovou omáčkou a octem. Poté přidejte klíčky a zelenou cibuli. Už jen rychle dosmažte, aby se vše dobře promíchalo.
- Podávejte na talíři se syrovými klíčky a limetkou.
- Kdo chce, může si ještě na talíři dochutit cukrem a oříšky, popřípadě sušeným chilli.
- Toto jídlo lze připravit i s kuřecím nebo vepřovým masem místo krevet.
Do původního receptu ještě patří sušené minikrevetky, které však v Evropě bude pravděpodobně těžké koupit.
.
Originální omáčku z Thajska pro přípravu Pad Thaj zakoupíte zde.
Odkazy:
- Tom Jam Kung – recept
- Kuře na zeleném kari – recept
- Phad Thaj Kung – recept
- Phad Ga Phráo – recept
- Pečená kachna na červeném kari – recept
- Tom Khá Gaj – recept
- Thajský salát s grilovaným hovězím masem – recept
- Vepřové nebo Kuřecí saté
- Kuřecí maso s kešu oříšky – recept
- Vepřové kari Panaeng – recept
- Smažený hmyz a jiná havěť I.
- wendi – průvodce Thajskem i Kambodžou