Phad Thaj Kung

Phad Thaj Kung – recept

Phad Thaj Kung – ผัดไทกุ้ง

Opečené rýžové nudle s krevetami

Suroviny

  • 12 krevet
  • 90 g sušených rýžových nudlí (3 – 5 mm)
  • 50 g čerstvých výhonků zelených fazolí popř. soji
  • 2 polévkové lžíce nakrájené (2 cm) zelené cibule
  • 6 polévkových lžic rybí omáčky
  • 6 polévkových lžic ústřicové omáčky
  • 3 čajové lžičky octa
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • 2 polévkové lžíce konzervovaného tuřínu
  • 2 polévkové lžíce drcených oříšků
  • 2 polévkové lžíce papriky
  • 2 vejce
  • 1/2 limetky nebo citrónu

Originální omáčku z Thajska pro přípravu Pad Thaj zakoupíte zde.

Příprava

  1. Namočte rýžové nudle na cca 30 minut do vlažné vody (pokojová teplota).
  2. Nahřejte pánev Wok a přidejte trošku oleje. Přidejte krevety, které ogrilujte na 90 sekund. Přidejte vejce. Ještě před tím, než jsou vejce zcela hotová, přidejte nudle, cukr, oříšky, tuřín a papriku. A smažte na pánvi dokud není směs dobře promíchána a nudle měkké.
  3. Dochuťte rybí omáčkou, ústřicovou omáčkou a octem. Poté přidejte klíčky a zelenou cibuli. Už jen rychle dosmažte, aby se vše dobře promíchalo.
  4. Podávejte na talíři se syrovými klíčky a limetkou.
  5. Kdo chce, může si ještě na talíři dochutit cukrem a oříšky, popřípadě sušeným chilli.
  6. Toto  jídlo lze připravit i s kuřecím nebo vepřovým masem místo krevet.

Do původního receptu ještě patří sušené minikrevetky, které však v Evropě bude pravděpodobně těžké koupit.

.

Phad Thaj Kung
Pad Thaj

Originální omáčku z Thajska pro přípravu Pad Thaj zakoupíte zde.

Odkazy:

Phad Thaj Kung
wendi – autor a průvodce Thajskem i Kambodžou