Phad Ga Phráo – ผัดกะเพา
Smažené maso s listy bazalky
Suroviny
- 450 g kuřecích stehen, nakrájet na kousky
- 5 stroužků česneku, jemně nakrájet
- 1/2 hrnku cibule, na kolečka
- 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
- 2 čajové lžičky černé sojové omáčky
- 2 polévkové lžíce rybí omáčky
- 1 hrnek čerstvé bazalky Tulasi
- 7 chilli, nebo malých papriček – chilli nepřidávejte, pokud nechcete, aby jídlo bylo pálivé
- špetku mletého bílého pepře
- Dle chuti můžete přidat i více zeleniny jako např. mrkev, baby kukuřici.
Příprava
- Nejdříve rozpalte pánev Wok s olejem, až je olej horký, přimíchejte česnek a pak přidejte cibuli. Míchejte pár sekund, než přidáte kuře. Míchejte dokud není kuře dobře udělané.
- Přidejte chilli (pro nepálivou verzi můžete přidat na jemno nakrájenou červenou papriku) a po směsi rozlijte sojovou omáčku a míchejte dalších 15-20 sekund.
- Pak přidejte čerstvé listy bazalky a rybí omáčku na dochucení. Dobře vše promíchejte, posypte pepřem a znovu zamíchejte.
- Podávejte s vařenou rýží.
- Thajci toto jídlo většinou jí ještě s přidaným smaženým vejcem (volské oko).
.
Odkazy:
- Tom Jam Kung – recept
- Kuře na zeleném kari – recept
- Phad Thaj Kung – recept
- Phad Ga Phráo – recept
- Pečená kachna na červeném kari – recept
- Tom Khá Gaj – recept
- Thajský salát s grilovaným hovězím masem – recept
- Vepřové nebo Kuřecí saté
- Kuřecí maso s kešu oříšky – recept
- Vepřové kari Panaeng – recept
- Smažený hmyz a jiná havěť I.
- wendi – průvodce Thajskem i Kambodžou