Phad Ga Phráo

Phad Ga Phráo – recept

Phad Ga Phráo – ผัดกะเพา

Smažené maso s listy bazalky

Suroviny

  • 450 g kuřecích stehen, nakrájet na kousky
  • 5 stroužků česneku, jemně nakrájet
  • 1/2 hrnku cibule, na kolečka
  • 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • 2 čajové lžičky černé sojové omáčky
  • 2 polévkové lžíce rybí omáčky
  • 1 hrnek čerstvé bazalky Tulasi
  • 7 chilli, nebo malých papriček – chilli nepřidávejte, pokud nechcete, aby jídlo bylo pálivé
  • špetku mletého bílého pepře
  • Dle chuti můžete přidat i více zeleniny jako např. mrkev, baby kukuřici.

Příprava

  1. Nejdříve rozpalte pánev Wok s olejem, až je olej horký, přimíchejte česnek a pak přidejte cibuli. Míchejte pár sekund, než přidáte kuře. Míchejte dokud není kuře dobře udělané.
  2. Přidejte chilli (pro nepálivou verzi můžete přidat na jemno nakrájenou červenou papriku) a po směsi rozlijte sojovou omáčku a míchejte dalších 15-20 sekund.
  3. Pak přidejte čerstvé listy bazalky a rybí omáčku na dochucení. Dobře vše promíchejte, posypte pepřem a znovu zamíchejte.
  4. Podávejte s vařenou rýží.
  5. Thajci toto jídlo většinou jí ještě s přidaným smaženým vejcem (volské oko).

.

Phad Ga Phráo
Phad Ga Phráo

Odkazy:

Phad Ga Phráo
wendi – autor a průvodce Thajskem i Kambodžou