Pečená kachna na červeném kari

Pečená kachna na červeném kari – recept

Géng Phed Ped Jáng – แกงเผ็ดเป็ดย่าง

Pečená kachna na červeném kari

Suroviny

  • 1 pečená kachna, vykostěná a nakrájená na plátky
  • 5 koleček ananasu, nakrájet na kousky
  • 4 čerstvé listy kafrové limetky (Citrus Hystrix) nebo bergamotu, nasekat
  • 1 čajová lžička cukru
  • 2 1/2 hrnku kokosového mléka
  • 8 cherry rajčat
  • 1 hrnek lilku, nakrájet na kousky
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 2 polévkové lžíce rybí omáčky
  • 1/2 hrnku vody (nebo kuřecího vývaru)
  • 1/2 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • 3 polévkové lžíce červené kari pasty

Příprava

  1. Rozpalte olej na pánvi Wok na střední teplotu a přidejte pastu červeného kari a dobře promíchejte. Pak přidejte 3/4 hrnku kokosového mléka a velmi dobře promíchejte.
  2. Přidejte kachní plátky a opět dobře promíchejte. Vzniklou směs dejte z pánve do hrnce, přidejte zbývající kokosové mléko, vodu (vývar), rajčata, ananas, lilek, listy kafrové limetky, cukr, sůl a rybí omáčku.
  3. Za stálého míchání přiveďte k varu a odstraňte z plotny.
  4. Podávejte z rýží.
Pečená kachna na červeném kari
Pečená kachna na červeném kari

Odkazy:

Pečená kachna na červeném kari
wendi – autor a průvodce Thajskem i Kambodžou