Masaman Kaj – มัสมั่นไก่
Masaman kari kuřecí polévka
Suroviny
- 400 g kuřecích prsou, nakrájet na kousky
- 1/2 hrnku kokosového mléka
- 2 polévkové lžíce cukru
- 1/2 polévkové lžíce soli
- 1 hrnek nakrájených brambor
- 1 polévková lžíce masaman kari pasty
- 1 polévková lžíce tamarindu
- 1 skořice celá
- 1/4 hrnku kešu ořechů
- 2 špetky kardamomu
- 2 listy bobkového listu
- 1/2 hrnku vody
- 1 cibule, rozkrojte na čtvrtky
Originální koření z Thajska na Masaman Kaj zakoupíte zde.
Příprava
- Do hrnce dejte kokosové mléko a masaman kari pastu a míchejte na nízkou teplotu dokud neuvidíte červené olejové bubliny – cca 5 minut.
- Přidejte maso a dobře zamíchejte. Přidejte půl hrnku vody popřípadě více, aby bylo všechno maso ponořené.
- Přidejte cukr, sůl, tamarind, skořici, bobkový list a kardamon, Duste po dobu cca 40-ti minut nebo až je maso měkké.
- Přidejte cibuli, brambory a kešu. Nechte vřít na dalších 30 minut, v případě potřeby doplňte vyvařenou vodu.
- Podávejte v miskách buď samotné nebo lze zvlášť na talíři podávat i s vařenou rýží.
Toto jídlo můžete připravit i z vepřového či hovězího masa.
Odkazy:
- Tom Jam Kung – recept
- Kuře na zeleném kari – recept
- Phad Thaj Kung – recept
- Phad Ga Phráo – recept
- Pečená kachna na červeném kari – recept
- Tom Khá Kaj – recept
- Thajský salát s grilovaným hovězím masem – recept
- Vepřové nebo Kuřecí saté
- Kuřecí maso s kešu oříšky – recept
- Vepřové kari Panaeng – recept
- Smažený hmyz a jiná havěť I.
- wendi – průvodce Thajskem i Kambodžou