Kaj Phad Med Ma Muang – ไก่ผัดเม็ดมะม่วง
Kuřecí maso s kešu oříšky, zelenina
Suroviny
- 300 g kuřecích stehenních řízků, nakrájet na kousky
- 1,5 polévkové lžíce sojové omáčky
- 2 polévkové lžíce ústřicové omáčky
- 1/3 hrnku pražených kešu ořechů
- 2 jarní cibulky, nakrájet
- 3 stroužky česneku, třený
- 1/4 cibule nakrájet na jemno
- 4 sušené chilli, nakrájet
- 1 čajová lžička dochucovací sojové omáčky
- 1 polévková lžíce cukru
- 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
Originální koření z Thajska pro přípravu Kaj Phad Med Ma Muang zakoupíte zde.
Příprava
- Rozpalte olej v pánvi Wok na střední teplotu. Když je olej horký, přidejte třený česnek, nakrájenou cibuli, a sušená chilli a smažte dokud nebude směs vonět.
- Pak přidejte kuřecí maso, sojové omáčky, ústřicovou omáčku a cukr.
- Míchejte dokud je směs dobře promíchána a kuře zcela uvařené. Pak přidejte pražené kešu ořechy, jarní cibulku a míchejte po dobu 1-2 minut. Potom odstraňte z plotny.
- Podávejte ihned po uvaření s vařenou rýží.
.
Odkazy:
- Tom Jam Kung – recept
- Kuře na zeleném kari – recept
- Phad Thaj Kung – recept
- Phad Ga Phráo – recept
- Pečená kachna na červeném kari – recept
- Tom Khá Kaj – recept
- Thajský salát s grilovaným hovězím masem – recept
- Vepřové nebo Kuřecí saté
- Kuřecí maso s kešu oříšky – recept
- Vepřové kari Panaeng – recept
- Smažený hmyz a jiná havěť I.
- wendi – průvodce Thajskem i Kambodžou