Kuřecí maso s kešu oříšky – recept

Kaj Phad Med Ma Muang – ไก่ผัดเม็ดมะม่วง

Kuřecí maso s kešu oříšky, zelenina

Suroviny

  • 300 g kuřecích stehenních řízků, nakrájet na kousky
  • 1,5 polévkové lžíce sojové omáčky
  • 2 polévkové lžíce ústřicové omáčky
  • 1/3 hrnku pražených kešu ořechů
  • 2 jarní cibulky, nakrájet
  • 3 stroužky česneku, třený
  • 1/4 cibule nakrájet na jemno
  • 4 sušené chilli, nakrájet
  • 1 čajová lžička dochucovací sojové omáčky
  • 1 polévková lžíce cukru
  • 2 polévkové lžíce rostlinného oleje

Originální koření z Thajska pro přípravu Kaj Phad Med Ma Muang zakoupíte zde.

Příprava

  1. Rozpalte olej v pánvi Wok na střední teplotu. Když je olej horký, přidejte třený česnek, nakrájenou cibuli, a sušená chilli a smažte dokud nebude směs vonět.
  2. Pak přidejte kuřecí maso, sojové omáčky, ústřicovou omáčku a cukr.
  3. Míchejte dokud je směs dobře promíchána a kuře zcela uvařené. Pak přidejte pražené kešu ořechy, jarní cibulku a míchejte po dobu 1-2 minut. Potom odstraňte z plotny.
  4. Podávejte ihned po uvaření s vařenou rýží.

.

Thajské kuřecí maso s kešu

Odkazy:

wendi – autor a průvodce Thajskem i Kambodžou